Wat te doen in Marrakech met een baby..

Het voelt alweer als een hele tijd geleden, maar eigenlijk is het nog maar een maand geleden dat we genoten van het prachtige Marrakech. Marrakech is een drukke en rumoerige stad. Toen wij aan ons ‘thuisfront’ vertelden dat we met Fenne naar Marrakech gingen, waren er behoorlijk veel mensen die ons voor gek verklaarden. Naar Marrakech? Met een baby? En niet alleen het thuisfront verklaart ons voor gek. Ook zijn er diverse reisgidsen en –organisaties die een tripje met kleine kinderen naar deze prachtige stad afraden. Met de kinderwagen door de medina slenteren zou zelfs een ware marteling zijn.

Marrakech

Eerlijk is eerlijk… Door alle verhalen die ik las over Marrakech met een baby, had ik best een negatief beeld van de stad. Ik zag de stad voor me als stoffig, rommelig, chaotisch, kind onvriendelijk en dat allemaal met veel stank (geen idee waarom). En dan moesten wij onszelf er ook nog doorheen zien te slepen met die kinderwagen…Maar niks is minder waar: Marrakech met een baby is geweldig! Onze tips lees je hieronder!

1. Dwalen door de medina en de souks
De medina is het oude centrum van Marrakech, hier vind je ook Djeema el Fna (het centrale plein, ook wel la place genoemd) en de souks. Op Djeema el Fna vind je tientallen kraampjes met gedroogde vruchten, jus d’orange en noem het maar op. Ook vind je hier slangenbezweerders, mannen met aapjes en dat soort afzetters ;-). De souks van Marrakech hebben een oppervlakte van ongeveer 200.000 m2! Verdwalen in dit doolhof van smalle straatjes met winkeltjes en bijzondere plekjes is hiermee eerder regel dan uitzondering. Wanneer je door de souks dwaalt met een baby, krijg je bijna continu aandacht. De Marokkaanse bevolking is gek op kleine kinderen. Ze maakten Fenne veel aan het lachen door te zingen, te knippen in de vingers en High Five’s te geven! En ook niet onbelangrijk.. Marrakech staat bekend om een wel heel leuk spelletje: afdingen! De souks is hiervoor de ideale plek!

souks in Marrakech

2. Bezoek Jardin Majorelle
Jardin Majorelle is een prachtige botanische tuin en is ontworpen door de bekende modeontwerper Yves Saint Laurent en hier staan veel verschillende soorten bomen, planten en bloemen. De kleur kobaltblauwe is erg kenmerkend voor deze plek en dat maakt het geheel tot een absoluut plaatje!

Jardin Marjorelle

Jardin Majorelle

3. Geniet van het heerlijke eten!
Ik kan maar één ding zeggen over het eten in Marokko: het is heerlijk! In de Marokkaanse keuken vind je een combinatie van Mediterraans en Afrikaans eten. Het staat bekend om het gekruide eten, de mierzoete muntthee, de couscous, tajineschotels en de  soep harira. De verschillende tajines zijn absoluut mijn Marokkaanse favoriet! Wij hebben het helaas gemist, maar ’s avonds wordt Djeema el Fna omgetoverd tot een ware foodmarket.

4. Verblijf in een resort
Normaal gesproken zou ik juist aanraden om zo dicht mogelijk bij de locals te overnachten. In Marokko is het ideaal om dan in een riad te overnachten. Maar wanneer je met een baby in deze grote drukke stad bent, is het heerlijk om te verblijven in een resort. Wij verbleven in Hotel Kenzi Club Agdal Medina, net iets buiten het centrum van Marrakech. Overnachten in een resort in Marrakech vond ik echt heerlijk. Op deze manier konden we de drukte en chaos van de stad ontvluchten, maar door de shuttleservice stonden we toch in no time midden in de medina om zo de stad te ontdekken.

Kenzi Club in Marrakech

Fenne - Marrkech

Marrakech is een prachtige stad en je kunt er zo ontzettend veel mooie plekjes vinden. Helaas zijn er veel van deze mooie plekjes die wij (nog) niet gezien hebben. Voor ons dus een goed excuus om nog eens terug te gaan naar deze sprookjesachtige stad. We willen dan nog veel meer bekijken, zoals:

 • Een kookcursus volgen.
 • Een leerlooierij bezoeken.
 • Het Atlasgebergte in.
 • Genieten van een hammam.
 • Een bezoekje brengen aan de Ben Joessoef Madrassa koranschool.

Wat is jouw beste tip om te doen in Marrakech?

Ga of wil jij ook vliegen naar Marrakech met een baby? Ik ben erg benieuwd wat de planning zijn én hoe je het uiteindelijk ervaren hebt. Ik ben benieuwd naar de vliegreis, maar nog veel meer naar Marrakech zelf! Hoe heb jij het ervaren om met een baby te struinen door het prachtige Marrakech? Laat het me weten!

Dit artikel verscheen eerder op Maudgeniet.nl

Sharing is caring! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

10 thoughts on “Wat te doen in Marrakech met een baby..

 1. Marrakech klinkt als een ideale stad om met je baby of dreumes heen te gaan! Wij zouden dan denk ook in een resort verblijven. Zo druk in het midden van de stad is misschien niet zo handig met kleine druktemakers;) Ik vind het altijd maar raar hoe mensen zo negatief kunnen denken over een bepaalde bestemming. Je ging naar Marrakech, niet naar het oorlogsfront… Maar goed, met deze blog heb je de nay-sayers vast overtuigd!
  En wat een prachtig gezichtje trekt ze op die laatste foto met Elmo!

  1. Ik had het in eerste instantie niet zo verwacht, maar Marrakech is inderdaad ideaal om met je baby naar toe te gaan! Het resort was dan wel extra fijn, toch nog rust in zo’n drukke stad!

 2. Wat een tof idee voor een stedentrip! Ik ben nog nooit in Marokko geweest maar ben wel steeds enthousiaster aan het raken. Goed om net buiten de stad te blijven in een mooi resort. Ik zou dan zeker ook het Atlasgebergte in willen gaan.

  1. Ik wou heel graag het Atlasgebergte in, maar dat was met Fenne (en haar oorontsteking) niet zo’n slim idee. Misschien een volgende keer, want het lijkt me geweldig!

 3. Eigenlijk denk ik dat er niet veel plekken zijn waar je niet met een baby naartoe zou kunnen. Een baby wil graag bij mama en papa zijn en zolang hij of zij niet aan allerlei extreme dingen (zoals hoogte en kou of warmte) wordt blootgesteld en op tijd melk (en bij oudere kindjes, zoals Fenne was, evt andere hapjes) dan kan een heleboel. Wandelen kan overal en slapen ook op veel plekken. Ik geloof dat ik dan ook niet zoveel anders gedaan zou hebben als we MET baby naar Marrakesh waren gegaan dan dat we dat nu hebben. Overigens kan ik die stank uit de vooroordelen wel beamen, haha… ik was me er niet van bewust, maar wat een benzinedampen daar… ik rook het pas op de laatste dag, omdat ik blijkbaar pril zwanger was en ik ineens die geuren niet meer kon verdragen. 😉

  1. Hier ben ik het helemaal mee eens, Yvonne! Baby’s zijn juist heel flexibel en passen zich makkelijk aan, ik ben erg blij dat we gegaan zijn! Whaaaah, pril zwanger in Marrakech? Wat leuk! 😉

 4. Ik zou zelf niet gelijk aan Marokko denken voor een stedentrip met kids. Maar je hebt me nieuwsgierig gemaakt! Leuk dat de mensen zo enthousiast reageerde op Fenne! Kinderen doen het overal goed he! En dat resort klinkt als muziek in mij oren 🙂
  Maar als Marokko met 1 kind prima gaat, moet je man toch wel over te halen zijn met twee kids ook op pad te gaan 😉

  1. Het was ook niet per se mijn eerste idee, maar ik ben zó blij dat we gegaan zijn! Juist met een baby was dit erg leuk en heel goed te doen. Zo’n resort is dan wel extra fijn, geeft je toch wat extra rust in zo’n drukke stad! Ik zal het nog eens in de groep gooien bij Jasper, hahaha 😉

 5. Een stedentrip Marrakech zou niet direct bij me opkomen met een baby, maar aan de andere kant… waarom ook niet? Ik snap wel dat jullie ervoor gekozen hebben om in een rustig resort te overnachten. Dat zou ik ook doen als ik er met kleine kinderen was. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *