Tips: op vakantie met een baby of dreumes

Onze kleine Madame is nu 1,5 jaar.. En in haar kleine leventje zijn we al regelmatig met haar weg geweest: Ik weet nog heel goed dat ik het allemaal ontzettend spannend vond toen wij voor het eerst met Fenne op vakantie gingen. Ondertussen zijn we drie vakanties en twee weekendjes weg verder. De hoogste tijd om eens een paar tips op een rijtje te zetten!

Voorbereiding
Een goede voorbereiding is het halve werk ;-).. Ik zet van te voren graag ‘al mijn eisen’ op een rijtje. Als we op vakantie gaan, vind ik het fijn dat we een appartement hebben met het liefst twee slaapkamers: één voor ons en één voor Fenne. Ik wil daar graag een zwembad bij, met gras er om heen.. En noem al die eisen maar op. Maar ik vind het bijvoorbeeld ook heel fijn dat het niet zo ver van het vliegveld af is.. Als we al 3,5 uur gevlogen hebben en we moeten daarna ook nog eens 2 uur in de bus naar het appartement, dan zou ik dat een stuk minder prettig vinden. Dit is natuurlijk voor iedereen anders, maar het is wel verstandig om daar van te voren over na te denken.

Lees ook: Deze spullen nam ik eerder nooit mee op reis

Ukkiegeniet.nl

Spullen
Eerder schreef ik al eens een artikel over alle spullen die we opeens mee moesten nemen, toen Madame voor het eerst met ons mee ging. Van wandelwagen tot speelgoed en van babyhapjes tot een opvouwbare wipstoel. Op diverse websites en blogs staan complete inpaklijsten voor vakanties met een baby. Daar kun je heel veel inspiratie op doen, maar de beste tip is gewoon goed nadenken wat je zelf altijd gebruikt als je een week in huis bent. En in het buitenland worden ook baby’s geboren, dus uiteindelijk is vrijwel alles overal te koop. 😉

Lees ook: Review – Opvouwbare wipstoel van Tiny Love

Vervoer
Bedenk van te voren goed hóe je op de vakantiebestemming komt. Onze kleine Madame vindt het ver-schrik-ke-lijk om in de auto te zitten. Zodra we de hoek om zijn, zet ze het al op een krijsen. Een autovakantie naar Zuid-Italië wordt voor ons een regelrechte nachtmerrie, dus wij kiezen er voor om te vliegen. Maar (voor het eerst) vliegen met een baby of dreumes kan ook enorm spannend zijn.

Vliegen met een dreumes

Lees ook: Tips – vliegen met een baby of dreumes

De tijd indelen op vakantie
Ik vind het op vakantie altijd belangrijk om (zoveel mogelijk) hetzelfde ritme als thuis aan te houden. Zolang er geen jetlag speelt (of andere ‘gekke dingen’ zijn) en je de dagen een beetje ‘logsich’ indeelt, is dit heel goed te doen! Tijdens de eerste vakantie met onze kleine Madame kon ze nog lekker in de wandelwagen slapen, maar nu wil ze alleen maar in haar bedje slapen. Dus tijdens onze laatste vakantie gingen wij ’s morgens bijvoorbeeld de omgeving verkennen, zodat ze ’s middags gewoon lekker kon slapen. Als ze ’s middags wakker werd, gingen we daarna zwemmen. ’s Avonds rond 18.00 uur gingen we eten, zodat ze uiterlijk om 20.00 uur in bed lag. Tussendoor zorgden we er voor dat er genoeg momenten waren dat ze lekker kon spelen.

vakantie met een baby

Eten en drinken op vakantie
Hoewel ik de babyhapjes voor Fenne thuis altijd zelf maakte, was dat tijdens onze vakantie in Marrakech een stuk lastiger. We verbleven in een resort en hadden geen keukentje op onze kamer. Dus namen we kant-en-klaar-hapjes mee. Een prima optie voor een paar dagen, maar voor twee weken vakantie had ik dat liever niet gewild.

Extra tip!
Als de kinderen nog geen leerplicht hebben, is het veel voordeliger om buiten de schoolvakanties op vakantie te gaan. Dit kan soms wel honderden euro’s schelen! Jammer om te veel te betalen, toch!?

 

Wat is jouw beste tip voor het reizen met een baby of dreumes?

 

Sharing is caring! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *