Tips om minder suikers te eten!

We zitten alweer bijna twee weken in het nieuwe jaar! Hoe zit het met jouw gezonde voornemens? Het valt me namelijk op dat veel mensen goede voornemens hebben voor zichzelf, maar hoe zit het met de goede voornemens voor jouw kindje(s)? Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘gezonder eten’ of ‘minder suikers’?

We weten ondertussen dat kinderen ongemerkt veel onnodige suikers binnen krijgen. In verschillende schoolkoekjes zitten erg veel suikers en in één glas sap vind je gemiddeld al zo’n 4 a 5 suikerklontjes! Ik ken veel mensen in mijn omgeving die zelf niet of nauwelijks doorhebben hoeveel suiker zij op een dag binnenkrijgen en wat de eventuele gevolgen zijn van (te) veel suiker.

Shutterstock - minder suikersBron: Shutterstock

Ik geef je een paar simpele tips om minder geraffineerde suikers binnen te krijgen.

  • Beperk de suikers in het drinken. Geef je kindje vaker water of thee in plaats van ranja of sap. Voor de mama’s onder ons: gebruik zelf geen suiker meer in jouw kopje koffie of thee.
  • Eet geen voeding uit pakjes. In een pot pastasaus zitten al snel 6 suikerklontjes! Door het avondeten zelf vers te bereiden, ontloop je al behoorlijk wat suikers. De smaak is uiteindelijk veel beter en het kost je echt niet veel meer tijd.
  • Neem vaker een stukje groente of fruit als tussendoortje, in plaats van koekjes en snoepjes. Ook een handje noten is een heerlijke snack!
  • Lees de verpakkingen! Onlangs volgde ik een workshop Verpakkingen lezen en hier heb ik ontzettend veel van geleerd! Veel producten lijken gezond, maar zitten volgestopt met verborgen suikers. Lees dus altijd goed de verpakkingen: woorden die eindigen op -ose (bv. glucose, lactose, fructose), siroop, stroop, nectar of honing bevatten ook allemaal geraffineerde suikers. Daarnaast let ik altijd op de volgorde van de ingrediënten op de verpakking
  • Kies voor suikervervangers. Bijvoorbeeld palmsuiker of kokosbloemsuiker.
  • Wees niet te streng en hanteer de 80/20-regel, zowel voor jezelf als voor je kindje!

Cupkes.nl - minder suikers

Ik ben benieuwd: eet jij meer of minder suikers!?

Ik ben ontzettend benieuwd naar hoe jij thuis omgaat met suikers.. Let jij op de hoeveelheid suikers die jij en je kindje(s) binnenkrijgen? Of vind je dat ‘onzin’ en let je er nauwelijks op!?

 

Sharing is caring! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

2 thoughts on “Tips om minder suikers te eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *