Tag: mijn allereerste vliegreis

Bij een aantal travelbloggers kwam ik de tag ‘Mijn allereerste vliegreis’ tegen. Ik vind dit een onwijs leuke tag en ik wou deze graag overnemen. Maar mijn ouders namen mij al heel snel mee op vakantie en ik kan me echt he-le-maal niks meer herinneren van die eerste reis – en mijn ouders volgens mij ook niet. 😉 Daarom leek het me leuk om de tag niet voor mezelf in te vullen, maar voor onze Madame. Ook zij zat namelijk al snel in het vliegtuig!

Wanneer maakte zij haar allereerste vliegreis?
Fenne was nog geen drie maanden oud toen ze voor het eerst in het vliegtuig zat. Als ik het me goed herinner, was ze ongeveer 11 weken oud toen we voor het eerst met haar gingen vliegen. Ik vond het zo ontzettend spannend!

Vliegen met een baby

Lees ook: Tips – vliegen met een baby of dreumes

Vanaf welke luchthaven vertrokken we?
Hoewel het voor ons veel makkelijker (en sneller!) is om vanaf Duitsland te vliegen, vlogen we vanaf Schiphol. We waren ruim op tijd en hadden uiteindelijk erg veel tijd over, omdat we vrijwel overal voor mochten!

Met welke maatschappij vlogen we?
Ik moest even goed nadenken, maar we vlogen toen met Transavia. De stewardessen waren erg lief voor ons en wilden ons overal mee helpen. Erg fijn als je voor het eerst gaat vliegen met een baby!

Wat herinner ik me nog van deze vlucht?
Ik kan me voorstellen dat Madame zich niks herinnert van de vlucht, maar ik nog wel! Ik weet nog heel goed dat ik het allemaal behoorlijk spannend vond. Achteraf gezien was dit helemaal niet nodig, want alles ging erg goed. Het inchecken verliep soepel, de stewardessen wilden ons overal mee helpen en Madame heeft bijna de hele vlucht geslapen!

Vliegen met een dreumes

Lees ook: Tips – op vakantie met een baby of dreumes

Op welke luchthaven kwam je aan?
We kwamen aan op de luchthaven van Chios (JKH). Dit was een piepklein vliegveldje, dus we hoefden gelukkig niet lang te wachten op onze koffers. Ook erg fijn!

Wat deden we op onze bestemming?
We zijn gek op Griekenland en willen graag zoveel mogelijk van dit land ontdekken. Dus gingen we naar Chios om dit prachtige eiland te bewonderen. Zo’n eerste vakantie met een kleintje ziet er toch anders uit dan je gewend was met z’n tweetjes. Maar we hebben zo ontzettend genoten!

Wanneer maakte ze haar tweede vlucht?
De tweede keer vliegen voor Fenne was naar Marrakech. Ze was toen ongeveer negen maanden oud en deze vlucht ging een stuk minder soepel.. Ze had toen een oorontsteking en twee huisartsen vertelden ons dat de antibiotica snel zou aanslaan en dat we gewoon met haar konden gaan. Maar de antibiotica sloeg niet aan en het vliegen was daardoor echt een hel, ontzettend zielig voor haar! Gelukkig hebben we, ondanks die verschrikkelijke oorontsteking, wel een fijne vakantie gehad. Marrakech is mooi!

Marrakech met een baby

Toen Madame ruim 1 jaar was zijn we weer met haar naar Griekenland gegaan. Afgelopen zomer zijn we een keer niet naar een Grieks eiland gegaan, maar zijn we naar het vaste land gegaan. Daar hebben we het prachtige Chalkidiki ontdekt. Ook deze vlucht ging erg goed met haar: ze sliep veel en als ze wakker was speelde ze verstoppertje met de ‘achterburen’.

De vierde vlucht komt er aan!
Ook leuk.. Afgelopen week hebben we een nieuwe vakantie geboekt! In april gaan we nog één keer met z’n drietjes op vakantie en gaan we naar Ibiza. Hiermee hebben we dus vrijwel meteen de vierde vlucht geboekt voor Fenne.

Kom je de tag overnemen?
Ik zou het erg leuk vinden als je de tag komt overnemen, voor jezelf óf voor jouw ukkie. Er zit ook nog een extra vraag bij ‘Vloog je alleen of met iemand anders?’.. Aangezien Fenne nog geen drie maanden oud was, leek het me logischer om deze vraag weg te laten.. 😉

 

Sharing is caring! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

6 thoughts on “Tag: mijn allereerste vliegreis

 1. Leuk om te lezen!! En zo naar van die oorontsteking 🙁 Hadden jullie geen extra neusspray meegekregen, dat hielp bij onze dochter (niet de zoutoplossing maar een met een middel erin).

  Ibiza, zo gaaf. Ben heel benieuwd naar jullie ervaringen. Ik lees vaak dat het een heel erg mooi eiland is.

  1. Ga je de tag overnemen, Karlien? Ben ook benieuwd naar de eerste vliegreizen van jouw kinderen.. Leuk om te lezen! We hadden inderdaad (behalve de antibiotica) verder niks mee gekregen, het was verschrikkelijk! 🙁 Maar we hebben het overleefd, hihi. Ik ben ook super benieuwd naar Ibiza, het blijkt er inderdaad prachtig te zijn. Ook als het geen mooi weer is, wat in april nogal spannend blijft.. 😉

 2. Zo hé, ze heeft al bijna vaker dan ik gevlogen! Kleine wereldreiziger! Maar wat fijn dat het zo goed ging die eerste keer. Snap wel dat je zenuwen had zeg. Roan was 7 maanden toen hij voor het eerst vloog en dit was HEL. We gaan dan ook voorlopig niet meer vliegen 😉 Ik neem de tag graag van je over.

  1. Haha! Ja, wij hebben een verwend dametje ;-). Straks als ‘Baby Nummer 2’ komt, zal het ook allemaal wel anders worden! Toen Fenne 9 maanden was, was het (door de oorontsteking) dus ook een behoorlijke hel! Maar de vlucht daarna ging weer hartstikke goed. Misschien moet je het toch weer eens proberen, hier lees je nog een aantal tips! » http://www.ukkiegeniet.nl/tips-vliegen-met-baby-dreumes/

   Neem de tag maar over, vind ik erg leuk! Laat je het me even weten wanneer deze online staat?

  1. Nee, dat was zeker niet fijn. Arme Fenne! 🙁 Over een paar weekjes vliegen we naar Ibiza. Ben enorm benieuwd hoe het vliegen dan gaat.. En later natuurlijk een keer met ‘Baby Nummer 2’, blijft allemaal spannend, hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *