Reizen tijdens de zwangerschap #1

Fenne is nu alweer ruim een jaar oud, ja echt! We zijn al een paar keer met haar op vakantie geweest, onder andere naar ChiosMarrakech en Chalkidiki. Maar ook tijdens de zwangerschap is ze, zonder dat ze het door had ;-), al op meerdere plekken geweest!

Toen ik zwanger was van Fenne heb ik nog best wel veel gereisd. De ene keer was ik fitter dan de andere keer, maar ik ben heel blij dat ik dit allemaal nog heb kunnen doen tijdens mijn zwangerschap. Ik heb er enorm van genoten!

4 a 5 weken zwanger in Malaga
Hoewel het ‘zwanger willen worden’ en ‘een kindje willen krijgen’ een bewuste keuze was van ons, wist ik tijdens onze vakantie in Malaga nog niet dat ik zwanger was! We hebben een heerlijke vakantie gehad en ik voelde me hartstikke goed. Achteraf voel ik me er wel eens schuldig over dat ik het nog niet wist. Want tijdens deze vakantie heb ik (helaas) de nodige drankjes gedronken, producten gegeten die niet verstandig zijn tijdens een zwangerschap (gedroogde iberico ham enzo, jammiiiee!) en ook de nodige sigaretjes gerookt.

Tapas in Malaga

8 weken zwanger in Zadar
Het was eigenlijk ons idee om iedereen pas na 12 weken te vertellen over de zwangerschap. Maar toen we het net ontdekt hadden, zou ik niet veel later met mijn vader een lang weekend naar Zadar gaan. Als ik tijdens dit tripje 5 dagen niet zou roken en drinken, zou het mijn vader beslist opvallen. Dus vertelden we het onze ouders eerder dan 12 weken en zo hoefde ik niet stiekem te doen in Zadar. Hoewel ik een hele makkelijke zwangerschap had, kon ik het tijdens dit tripje al wel merken.. Na al het sjouwen was ik veel eerder moe! Ook leuk: tijdens deze dagen zag ik zoveel zwangere vrouwen, baby’s en ‘nieuwe’ mama’s achter de kinderwagen. Het is natuurlijk niet zo dat je die normaal niet ziet, alleen nu viel het me enorm op, haha!

14 weken zwanger op Texel
Even lekker een weekendje weg naar Texel met z’n tweetjes (drietjes)! Dit was de periode dat ik non-stop honger had en eigenlijk is die periode nooit meer verdwenen ;-). Terwijl wij genoten van het fijne eilandgevoel, was er ook nog het leuke Struun-festival. In de stadjes Den Burg en Oosterend vond je overal bandjes, cabaret en toneel: wat een gezelligheid! Tijdens de zwangerschap kon ik de diverse alcoholische versnaperingen goed laten staan. Maar tijdens dit festival vond ik het toch wel erg jammer dat ik niks mocht drinken. Gelukkig was het er niet minder gezellig om!

Broodje kroket

26 weken zwanger op Ameland
Tijdens ons weekendje weg naar Ameland was ik al een heel eind op weg. Eindelijk begon je – nu pas – mijn buikje een beetje te zien (ik was zo trots!). We fietsten veel, onder andere van Nes naar de plaatsjes Ballum en Hollum. Helaas hadden we toen wind tegen, en dit was veel zwaarder dan ik van te voren had verwacht!

28 weken zwanger in Barcelona
Een vriendinnetje van mij woonde destijds in Barcelona, samen met een andere vriendin zochten we haar (en haar vriend) op. Ik was toen al 28 weken zwanger en had nu zelfs een zwangerschapsverklaring nodig voor het vliegen. Tijdens dit lange weekend liepen we veel door de mooie stad en dit kon ik heel goed merken! Ik at de hele dag rennie’s, ’s avonds was ik bekaf en als ik in bed lag had ik hele rusteloze benen. En ik vond het zó jammer dat ik niet kon genieten van de heerlijke sangria’s en cava’s!

Zwanger in Barcelona

33 weken zwanger in Nunspeet
Tijdens ons weekendje in Nunspeet sliepen wij in een geweldige Bed & Breakfast met een enorm groot bad op de kamer. Dit was echt een cadeautje na een dagje slenteren. We lagen ’s avonds op tijd in bed en ’s morgens werd ik wakker gemaakt door de druktemaker in mijn buik ;-). Klaar voor een nieuwe dag! Tijdens deze nieuwe dag fietsten we nog een heel eind en dat hield ik (tot mijn eigen grote verbazing) behoorlijk goed vol.

Totaal: 6 reisjes in 9 maanden!
Wauw, in totaal maakte ik dus maar liefst 6 reisjes in 9 maanden tijd! Tijdens de tweede zwangerschap gaat het reizen ook gewoon door. Ik zit nu op de helft (de 20-weken-echo komt er aan, zo leuk!) en heb al 4 reisjes gemaakt. Ook staan er nog zeker 3 op de planning. Wat een verwennerij! 😉

– Extra opmerking –
Ik had gelukkig een makkelijke zwangerschap – voor zover dat kan – en voelde me heel goed. Zelfs in de laatste weken was ik nog behoorlijk mobiel en kon ik voor mijn gevoel de hele wereld nog aan. Mede daardoor kon ik deze tripjes nog maken. Ik besef me heel goed dat dit (helaas) niet voor iedereen het geval is.

 

Sharing is caring! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *