Negenmaandenbeurs: mijn vooroordelen

Nog maar een paar weekjes en dan kunnen we weer met z’n allen naar de Negenmaandenbeurs! Tijdens mijn vorige zwangerschap ben ik hier niet naartoe gegaan, dit wilde ik absoluut niet. Waarom niet? Geen idee, op de een of andere manier heb ik enorme vooroordelen over deze beurs. Dit jaar ga ik wél naar de Negenmaandenbeurs en ga ik er achter komen of mijn vooroordelen wel of niet kloppen. Hihi.

Negenmaandenbeurs

Vooroordeel 1: Het is een groot mutsenfestijn
Dit klinkt ook meteen als een echt vooroordeel, maar ik heb echt het idee dat hier alleen maar saaie en suffe moeders rondlopen. Die geen make-up meer dragen (‘omdat ze moeder zijn’) óf juist veel te veel. Die met Huishoudbeurs-trolleys over de beursvloer lopen te sjokken en ondertussen overal naar kijken, behalve naar de mensen voor zich. En guess what!? Botsing! En dat zo’n 3x per minuut. Klinkt extreem zo he!? 😉 Het zal vast wel meevallen!

Vooroordeel 2: Het is belachelijk druk
Dit zal vast geen vooroordeel zijn, maar dat gaan we ondervinden. Einde bericht.

Vooroordeel 3: Er zijn zoveel onzin-dingen te koop!
Ik ben er van overtuigd dat er ontzettend veel babyspulletjes te koop zijn die eigenlijk niet echt (lees: totaal niet) nodig zijn. Ik ben bang dat als ik daar rondloop, ik gesprekken moet voeren over al die onnodige dingen. Onder het motto van ‘Je wilt toch het allerbeste voor je kind!?’, die discussie wil ik dus heel graag voorkomen. En stiekem ben ik ook een beetje bang dat ik er dan in trap: dat ik die onnodige spullen opeens ook ‘nodig’ heb. Hihi.

Negenmaandenbeurs

Wat een negativiteit!
Oh boy.. Ik heb echt wel door hoe negatief dit allemaal klinkt en gelukkig ben ik er ook van overtuigd dat mijn vooroordelen allemaal wel meevallen! Sterker nog: ik heb eigenlijk heel veel zin om al deze vooroordelen te ontkrachten. Ik ben er namelijk ook van overtuigd dat ik er heel veel leuke nieuwe inspiratie op kan doen. Met name over (gezonde) voeding, babykamer inspiratie en vast nog veel meer. Samen met mijn zusje en een vriendinnetje ga ik het straks allemaal ontdekken.

Praktische informatie
De Negenmaandenbeurs is de grootste beurs op het gebied van zwangerschap en baby’s, speciaal voor jonge ouders en papa’s en mama’s to be. Van 22 t/m 26 februari 2017 wordt de RAI Amsterdam omgetoverd tot een groot baby-walhalla waar je inspiratie op kunt doen op het gebied van verzorging, voeding, speelgoed, veiligheid, kinderkamers en nog veel meer!

Openingstijden

  • Woensdag 22 februari: 11.00 – 18.00 uur
  • Donderdag 23 februari: 11.00 – 22.00 uur
  • Vrijdag 24 februari: 11.00 – 22.00 uur
  • Zaterdag 25 februari: 11.00 – 18.00 uur
  • Zondag 26 februari: 11.00 – 18.00 uur

Entreekaarten zijn al vanaf € 15,95 (incl. de korting) te koop via de website van de Negenmaandenbeurs.

Bron van de afbeeldingen: www.negenmaandenbeurs.nl.

 

Sharing is caring! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

4 thoughts on “Negenmaandenbeurs: mijn vooroordelen

  1. Ik ben bang dat veel van je vooroordelen kloppen 😂 Je kunt ook nog doorlopen naar de huishoudbeurs. Wij gingen vorig jaar met de trein en daar kregen we het al benauwd van de uitspraken van medebeursgangers: ‘we gaan zo eerst naar de Fristi en dan naar de meet&greet’… Goed, wij hadden VIP kaarten waardoor we af en toe even in een bepaalde ruimte konden zitten, lunchen en onze tassen achterlaten. Maar verder wens ik je succes. Tip: ga naar het Prenatal podium. Vorig jaar kon je prijzen winnen: ballonnen gevuld met kaartjes werden losgelaten ‘boven’ het publiek. Je kon o.a. kans maken op een Stokke stoel. Alleen de ballonnen kwamen niet verder dan de eerste 3 rijen vrouwen (en een enkele man die erop af was gestuurd). Gevolg: alle 34 rijen erachter stormden naar voren, over buggy’s en dikke buiken. Plaatsvervangende schaamte kreeg ik ervan.

    1. Hahaha, ik ben zo benieuwd! Als mijn vooroordelen ook echt kloppen, wil dat niet per se zeggen dat ik het net zo negatief ervaar als ik nu denk te gaan doen, haha! Ik hou iedereen op de hoogte met een 2e blogartikel hierover, hihi!

  2. Ja het is druk en ja er lopen mutsen rond. Maar het is maar net hoe je er zelf in staat. Ik neem dit keer ook een trolley mee al is het alleen maar omdat je geen gratis tasjes meer krijgt wanneer je iets koopt en als zwangere vrouw het sjouwen van tassen toch al geen pretje is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *