Nationale Complimentendag!

Vandaag is het Nationale Complimentendag. Deze dag is ideaal om jouw ukkie(s) eens even lekker in het zonnetje te zetten.. Hoe leuk is het om een complimentje te geven of te krijgen?

Complimentjes in de nee-fase
Onze Madame zit op dit moment in een fase dat ik het gevoel heb dat ik vaker ‘moet straffen’, dan dat ik haar complimentjes kan geven. Ze is ons ontzettend aan het uitdagen en onze grenzen aan het opzoeken. Ze heeft dagen dat ze alles zelf wil doen, geen broeken aan wil, niet wil spelen en niet in de buggy en/of auto wil. Dat hoort er natuurlijk allemaal bij en stiekem vind ik het ook ontzettend leuk dat ze soms zo ‘etterbakkerig’ is. 😉

Ik kan me ook heel goed voorstellen dat het soms allemaal behoorlijk lastig kan zijn voor haar. Ze ‘moet’ van alles: op visite, mee boodschappen doen, weekendjes weg en noem het allemaal maar op. Maar ondanks haar soms verschrikkelijke gedrag, vind ik ook dat ze onwijs veel complimentjes verdient! Ze moet op deze leeftijd natuurlijk hartstikke veel ontdekken en elke dag leert ze weer van alles bij. Dat is toch hartstikke knap!?

Madame

Complimentjes geven is belangrijk!
Regelmatig complimentjes geven is belangrijk. Want zeg nou zelf; je vindt het zelf toch ook leuk om een complimentje te krijgen? Complimentjes geven is belangrijk, omdat:

  • het vergroot het zelfvertrouwen van jouw kindje!
  • het zorgt voor motivatie bij jouw kindje!
  • het zorgt voor een goed zelfbeeld van jouw kindje!

Zelf merk ik dat wanneer Madame een complimentje ontvangt, ze hartstikke trots is. Ik vind dat zó leuk om te zien, ze glundert dan helemaal en gaat hetzelfde trucje nog zo’n 20 keer doen.

Nationale Complimentendag
Op woensdag 1 maart 2017 is het Nationale Complimentendag. Een dag waarop je iedereen eens de hele dag extra veel complimentjes mag geven!

Ik ben benieuwd hoe jij om gaat met complimentjes geven aan jouw ukkie. Doe je dit vaak of vind je dat dit juist wel wat vaker mag?

Sharing is caring! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *