De leukste uitspraken van ukkies!

Ons dochtertje Fenne is nu ruim 1,5 jaar oud en begint nu echt gezellig te kletsen. Soms is het nog heel erg uitzoeken wat ze precies bedoelt, maar meestal kan ze zichzelf heel goed verstaanbaar maken. De woordjes worden nu zinnetjes en ik ben steeds super trots op haar. 😉

Uitspraak Fenne: 1,5 jaar
Vorige week zat ik ’s ochtends met haar op de bank een boekje te lezen. Mijn schoonmoeder kwam bij ons om op te passen en liep de oprit op. Onze Madame zag dat, keek mij aan en zei ‘Ah neee he, mama!!’. Ze bedoelt het vast niet zo ‘gemeen’, maar ik heb ontzettend hard gelachen!

Dit zijn natuurlijk nog geen echte uitspraken, maar ik kan niet wachten tot ze die wél krijgt. Op Facebook plaatste ik een oproep voor de leukste uitspraken. Hier werd enthousiast op gereageerd en ik besloot de leukste te bundelen voor dit artikel!

Uitspraken ukkies

De leukste uitspraken van andere ukkies

 • De dochter van Natalie had een groot probleem.. 😉
  “Mam, mijn billen eten mijn onderbroek op!” Dochter van Nathalie – Veusteveul.nl
 • Liselotte heeft een tweeling met enorm veel humor, haha!
  “De een zegt: ‘Papa is werken.’ .. Zegt de ander: ‘Ja, mijn vader ook.” De tweeling van Liselotte – Love4pink.nl
 • Nathalie ging met haar zoontje naar de kinderboerderij..
  “Kijk, een schijt (geit)!” Zoon van Nathalie – Volgmama.nl
 • De zoon van Karlien zag dat het hagelde..
  “Er komen kruimels uit de lucht. Allemaal kruimels, mama!” Zoon van Karlien – Reistipsmetkids.nl

Zo leuk!

Ik vind al die uitspraken van die kleintjes zó leuk! En sommige zijn ook zo ontzettend logisch.. Mijn moeder is kleuterjuf en hoort dagelijks van dit soort grappige uitspraken. Het is alweer een tijdje terug, maar mijn moeder liet eens een weegschaal zien in de klas en vroeg toen wat dat was.. Zegt een van de kleuters: “Een kilometer!” Hahaha! Tsja.. Zeg dan maar eens dat dat niet zo is. 😉

Van mijn zusje en mij heeft mijn moeder zelfs allerlei uitspraken bijgehouden en opgeschreven! Wie weet ga ik nog eens een paar wijze uitspraken van mijzelf als peuter/kleuter delen.. 😉 Ook leuk!?

 

Sharing is caring! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *