De leukste boekjes voor een dreumes!

Van 25 januari t/m 4 februari 2016 zijn het weer de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze dagen wordt er extra aandacht besteed aan het lezen en vooral aan het voorlezen van verschillende prentenboeken. Een initiatief dat ik zelf ontzettend leuk vind! Onze Madame is gek van boekjes. Ze speelt veel met blokken, de bal en met heel veel boekjes. Er zijn zoveel leuke boekjes voor een dreumes…

Een uurtje met haar naar de bibliotheek is absoluut een feestje voor haar, zo leuk! Mijn ouders maken regelmatig de grap dat ze hopen dat ze in haar puberteit ook nog zo gek is op boeken, zodat ze goed kan leren. 😉 Hihi. Ik vind het vooral heel grappig om te zien hoe het ene kindje boekjes totaal niet interessant vindt en het andere kindje bijna alleen maar met boekjes speelt..

boekjes voor een dreumes

Pop-up boek: De drie kleine biggetjes
Ken je het sprookje van de drie kleine biggetjes die een huis gingen bouwen en dat de wolf achter ze aan kwam? Bij de Action kocht mijn moeder een pop-up boek van dit sprookje. De wolf wil de huisjes om ver blazen en Madame blaast druk met hem mee, zo leuk om te zien. Te koop bij de Action voor € 0,99!

De dieren van Fiep – Fiep Westendorp
Dit boekje kregen we van mijn nichtje en dit is absoluut de favoriet van onze Madame! En ik snap het helemaal.. De illustraties van Fiep Westendorp zijn natuurlijk helemaal geweldig! Ze heeft hier zoveel mee gespeeld, dat we op dit moment overal verschillende (kartonnen) bladzijdes door het huis hebben liggen. En deze mogen absoluut niet weggegooid worden, haha! Ik wilde een nieuwe bestellen voor haar, maar ik kon deze een hele tijd nergens vinden. Totdat ik deze opeens weer zag bij ECI en Bol.com, al voor € 7,50!

boekjes voor een dreumes

Wil je mijn vriendje zijn? – Eric Carle
De boeken van Eric Carle vind ik eigenlijk allemaal erg leuk, maar Fenne speelt vooral veel met dit boekje.. Het boekje gaat over een muisje die op zoek is naar een vriendje en elke keer wordt hij teleurgesteld. In het boek kom je verschillende dieren tegen: van een leeuw tot een zeehond en van een vos tot een pauw. Onder andere te koop bij Bol.com voor € 12,95.

Saar wordt grote zus – Pauline Oud
Aangezien Madame zo gek is op boekjes en natuurlijk grote zus wordt.. Dacht ik dat het leuk zou zijn om een boekje voor haar te zoeken die het ‘hele grote zus worden-verhaal’ aan haar uitlegt.. Ik moet eerlijk zeggen dat ze op dit moment niet het geduld heeft om een compleet boek met ons te lezen, maar ze vindt de plaatjes heel interessant. Ze staat regelmatig met het boek in de handen en roept vervolgens ‘Baby!’. Ze is (denk ik) nog net iets te jong om te beseffen dat mama ook een baby in de buik heeft.. Waarschijnlijk komt dat vanzelf, hihi. Het boek is wel ontzettend leuk en onder andere te koop bij Bol.com voor € 14,95.

boekjes voor een dreumes

Dit zijn slechts een paar favorieten van haar, maar eigenlijk vindt ze boekjes ‘in het algemeen’ al ontzettend leuk om mee te spelen. Er zijn ook zoveel leuke boekjes voor een dreumes! Onder andere verschillende voelboekjes, maar zeker ook verschillende uitklapboekjes. En wat dacht je van alle boekjes waar ze zoveel van leert? Alles over dieren, de boerderij, dingen voor in huis, etc. In al die boekjes valt natuurlijk zoveel te ontdekken. Ik vind het heerlijk om naar te kijken!

 

Is jouw ukkie ook zo gek op boekjes?

In dit artikel wordt (gedeeltelijk) gebruik gemaakt van affiliate links. Meer informatie hierover vind je in mijn disclaimer.

 

Sharing is caring! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

1 thought on “De leukste boekjes voor een dreumes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *