Hotspot: Klein Afrika in Oldenzaal

Misschien had je al iets voorbij zien komen op Instagram, maar afgelopen zondag hadden we een hele gezellige dag! We besloten om even qualitytime te hebben met z’n drietjes en gingen naar Klein Afrika. Dit pannenkoekenrestaurant ligt gelegen aan de rand van een mooi recreatiegebied. Na een middag fietsen, wandelen, zwemmen of spelen op Het Hulsbeek is Klein Afrika een ideale plek om even bij te komen. Wij gingen er naar toe voor een lunch en hebben een hele leuke middag gehad!

Klein Afrika - Oldenzaal

Klein Afrika - Oldenzaal

De sfeer bij Klein Afrika

Klein Afrika is niet zomaar een pannenkoekenrestaurant, je vindt hier ook een leuke speeltuin en een kleine zoo. In deze kleine dierentuin vind je ook echt dieren uit Afrika, waaronder zebra’s en struisvogels. Maar je vindt hier ook schapen, bokjes, kippen en ezels. De sfeer bij Klein Afrika is fijn. Als je het terrein op komt, staat er bij de ingang een grote giraffe die je vriendelijk begroet 😉 . Binnen hangen mooie schilderijen van Afrikaanse dieren en de bevolking, buiten heeft zelfs de speeltuin nog een beetje een Afrikaanse sfeer, erg leuk!

Klein Afrika - Oldenzaal

Het was afgelopen zondag eindelijk weer eens lekker weer, dus wij zaten heerlijk op het terras en hadden zo een goed en duidelijk overzicht over de speeltuin. Fenne is nu nog veel te klein om alleen te spelen. Maar als ze straks wat ouder is kan zij daar lekker spelen, terwijl wij op het terras zitten. Fijn toch? 😉

Klein Afrika - Oldenzaal

Klein Afrika - Oldenzaal

Terwijl wij wachtten op ons eten, liepen we vanuit de speeltuin over het belevingspad naar de (kleine) dierentuin. Dit pad loopt door een klein stukje bos, waardoor je het gevoel hebt dat je een beetje door de jungle loopt, erg leuk gedaan. Vervolgens kom je bij een stukje waar je bij de dieren (schapen, bokjes en kippen) in het verblijf mag.

Klein Afrika - Oldenzaal

Eten bij Klein Afrika

De menukaart van Klein Afrika staat boordevol met diverse pannenkoeken. Wil je liever geen pannenkoek? Geen probleem! Voor de lunch hebben ze ook diverse broodjes en salades en voor het diner kun je hier ook diverse vis- en vleesgerechten bestellen. Ik kon echt niet kiezen welke pannenkoek ik wilde, dus besloot ik maar om een salade met reepjes varkenshaas te nemen. Dat was een hele goede keuze! Vriendjelief koos voor een broodje beenham en onze kleine Madame kreeg een pannenkoek (het wasbeertje).

Klein Afrika - Oldenzaal

Verbeterpunten?

Wij (en vooral Fenne!) hebben een erg leuke middag gehad. We zaten heerlijk in het zonnetje op het terras, tussendoor gingen we met Madame naar de speeltuin of even kijken bij de dieren. Dit was erg leuke afleiding, want ze heeft nou eenmaal (nog) niet zo veel geduld, hihi. Ik vond het opvallend dat er geen poffertjes op de kaart stonden, dat had ik juist verwacht (en zin in!).

Aanrader?

Ja! Zeker voor een gezin met (jonge) kinderen is dit een heerlijke plek. Ik weet vrijwel zeker dat wij hier vaker naar toe zullen gaan, op naar de volgende gezellige (zondag)middag!

Praktische informatie
Je vindt Klein Afrika aan de Oude Almeloseweg 6 in Oldenzaal. Zij zijn iedere dag geopend vanaf 10.00 uur. Je kunt hier ook goed terecht voor een kinderfeestje! Meer weten of wil je een kijkje nemen op de menukaart? Ga dan naar de website van Klein Afrika.

Dit artikel verscheen eerder op Maudgeniet.nl

Sharing is caring! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

2 thoughts on “Hotspot: Klein Afrika in Oldenzaal

  1. Geweldig ook mijn favoriete restaurant in Oldenzaal. Heerlijk om te chillen en altijd mooie achtergrondmuziek(Louis Armstrong, Ben E. King enz.). Vind het daar relaxed met en zonder kids. Genieten doe ik ook altijd bij Klein-Afrika.
    Heel leerzaam dit ukkie-blog en een bron van inspiratie om met de kleintjes leuke dingen te gaan ondernemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *