Kinderboerderij Noord in Enschede

Fenne heeft nu zo’n leuke leeftijd! Woordjes worden zinnetjes, ze weet precies wat ze wil (en wat ze niet wil!) en ze begrijpt de dingen steeds beter.. Onlangs gingen we met haar naar een leuke kinderboerderij bij ons in de buurt: Kinderboerderij Noord in Enschede. De dieren op zo’n kinderboerderij vindt ze echt helemaal geweldig!

Kinderboerderij Noord in Enschede

De kinderboerderij
Kinderboerderij Noord is een redelijk grote kinderboerderij met veel verschillende dieren. Je vindt hier onder andere verschillende soorten kippen, pauwen en kalkoenen. Er is een groot hok met allemaal konijnen en op een andere plek kun je zelfs knuffelen met konijntjes. Je ziet varkens badderen in een modderpoel (baaaahhh mama!) en rondlopen tussen de schapen, bokjes en ezels is hier eerder een regel dan uitzondering. Ook vind je hier alcapa’s, hertjes en een koe (en toen wij er waren zelfs een kalfje!). Wat een feest! Als je geluk hebt kom je ook de hangbuikzwijntjes tegen. Toen wij hier waren liepen ze zelfs (even) los in de bijbehorende speeltuin.

Ook leuk! Het is toegestaan om de dieren te voeren, maar alleen met het daarvoor bestemde voer. Dit kun je speciaal verkrijgen bij de beheerder van Kinderboerderij Noord. Het is zeker niet toegestaan om andere etenswaren aan de dieren te geven!

Kinderboerderij Noord in Enschede

De speeltuin
Jeeeeej! Er is ook een leuke speeltuin te vinden bij Kinderboerderij Noord. Met speeltoestellen voor de echte kleintjes onder ons, maar natuurlijk ook voor de wat oudere kinderen. Daarnaast is er ook voldoende plek om gezellig en uitgebreid te picknicken. Kortom: een heerlijke plek waar je

Kinderboerderij Noord in Enschede

Leuke tip!
Dichtbij Kinderboerderij Noord ligt Theehuis Sprakel in het bos. Een fijne plek om te genieten van een van de vele soorten (verse) thee met een gebakje, een lunch of zelfs een uitgebreide high tea. Eerder schreef ik hierover een artikel op Maudgeniet.nl.

Praktische informatie
Je vindt Kinderboerderij Noord aan de Vanekerbeekweg 15 in Enschede. De entree voor de kinderboerderij is gratis en het is zelfs 7 dagen per week geopend, inclusief feestdagen. Voor de openingstijden verwijs ik je door naar de website van de kinderboerderij.

Ga jij vaak met jouw kindje naar een kinderboerderij? En wat is dan jouw favoriet?

 

Sharing is caring! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *