Het Speelgoedmuseum in Mechelen

Onlangs waren wij een weekendje weg naar Mechelen. Tijdens het weekendje in deze leuke (en super-kindvriendelijke!) stad, bezochten wij ook het Speelgoedmuseum. In eerste instantie had ik hier niet zo veel verwachtingen van, maar ik was er van overtuigd dat dit erg leuk zou zijn voor onze Madame. Het Speelgoedmuseum in Mechelen is echt verrassend leuk! We hebben hier ruim anderhalf uur rondgelopen, gespeeld en vooral heel veel plezier gehad.

Speelgoedmuseum in Mechelen

Leuk voor jong en oud!
Wat het Speelgoedmuseum in Mechelen zo leuk maakt is dat het niet alleen leuk is voor ukkies, maar ook voor volwassenen. Verdeeld over drie verdiepingen vind je de mooiste soorten speelgoed. Van poppen en teddyberen tot Playmobil en van de oldskool Nintendo tot lachspiegels en andere (ouderwetse) circus- en kermisattracties.

Je ziet hier dus het bekende en populaire speelgoed van nu, maar ook van ruim honderd jaar geleden. Als ik hier met mijn oma zou rondlopen, zou ik zeker niet de enige zijn die veel herkent van vroeger. Maar ook zij ongetwijfeld heel veel herkennen van vroeger! En dat zijn toch best wel een paar generatie-verschillen. 😉 En het leuke is.. Jouw kindje zal hier veel speelgoed herkennen, maar ook heel veel speelgoed niet. Heb jij als mama (en/of papa) een heel leuk verhaal om te vertellen. 🙂

Speelgoedmuseum in Mechelen

Veel speelgoed was goed opgeborgen in vitrines (wat ook alleen maar heel verstandig is met al die kleine kinderhandjes!). Maar verspreid over de drie verdiepingen was er ook veel gelegenheid om te spelen. Zo speelden Fenne en papa eerst met Lego, daarna speelde ik samen met haar met Playmobil en konden we papa later ophalen bij de Nintendo. 😉

Speelgoedmuseum in Mechelen

Speurtochten en opdrachten
Speciaal voor gezinnen met kinderen tussen 4 en 12 jaar is er een Gezinskoffer beschikbaar. In deze koffer zitten allemaal spelletjes en activiteiten om te doen in het museum. Hiermee heb je minimaal 1 tot 2 uur extra veel plezier in het museum. De gezinskoffer kun je gratis ophalen bij de kassa. Ook liggen er bij de kassa een aantal speurtochten die je kunt maken door het museum.

Speelgoedmuseum in Mechelen

Ook leuk!
Het museum heeft ook een leuke ‘museumcafetaria’. Hier kun je na afloop van het bezoek nog even wat drinken en kunnen kinderen zich nog vermaken in de (grote) speelhoek. Ook worden hier regelmatig kinderfeestjes gegeven, wat een gezelligheid. Ben je op zoek naar spelletjes om te huren? Ook dat is mogelijk bij de uitleendienst van het Speelgoedmuseum in Mechelen.

Praktische informatie
Het Speelgoedmuseum vind je aan de Nekkerspoelstraat 21 in Mechelen. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00. Volwassenen betalen € 9,80 entree en kinderen van 3 tot 12 jaar € 7,30. Meer informatie over het Speelgoedmuseum in Mechelen vind je op de website.

Wij waren hier op uitnodiging van Visit Mechelen. Dit artikel is geschreven uit eigen initiatief en je leest hier alleen mijn eigen mening. Ik ga geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta en die niet passen bij mij en/of Ukkiegeniet.nl.

 

Sharing is caring! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

13 thoughts on “Het Speelgoedmuseum in Mechelen

  1. Mechelen is één van de Belgische steden die nog op mijn verlanglijstje staat. Helaas zijn mijn kinderen al iets te oud voor dit, denk ik. Aangezien ze volgens het prijskaartje al volwassen zijn. Dan wordt het met veertig euro wel een erg prijzig uitje.

  2. Wat fijn dat er, behalve het speelgoed dat in de vitrines stond, ook genoeg gelegenheid was om zelf te spelen. Zo zielig als ze alleen mogen kijken. 🙂 Leuk om te onthouden, mochten we zelf naar Mechelen gaan… nog niet geweest en lijkt me zeker een mooie en kindvriendelijke stad.

  3. Ik heb altijd gedacht.. musea zijn saai. Maar inmiddels hebben we een museumjaarkaart en weet ik, musea zijn leuk, ook voor kids! Het speelgoedmuseum klinkt leuk. Ik denk dat mijn twee oudste ( 3 en 4) het daar heel leuk zouden hebben! Volgende wat ik wil doen met ze is Nijntje museum in Utrecht!

    1. Dat dacht ik ook altijd, maar ik ben er gelukkig (ook) achter gekomen dat het gewoon een vooroordeel was. Ik heb nog wel eens last van vooroordelen 😉 .. Het Nijntje-museum staat ook nog op mijn wishlist, dat lijkt me zóóó ontzettend leuk!

  4. Super leuk 😀 In Hoorn zit het museum van de 20e eeuw, daar is een deel met speelgoed uit de afgelopen eeuw. Heel erg tof om te zien en daar ook een aantal bakken met speelgoed. Echt een succes formule. Sowieso ga ik graag eens naar Mechelen, is een van de grotere Belgische steden die ik nog niet heb gezien.

    1. Ik kan je Mechelen enorm aanraden. Vooral met kinderen is het superleuk in deze stad; een blog hierover volgt snel.. 🙂 Zo te lezen kun jij mij het museum van de 20e eeuw aanraden, leuk! Die ga ik onthouden voor wanneer Madame iets ouder is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *