Help! Ons kindje wil niet in de auto zitten!

Zo fijn! Nog even afwachten en dan gaan we naar Ibiza! Een week lang genieten van de zon, heerlijk Spaans eten en vooral van de laatste vakantie met z’n drietjes. Ik moet zeggen dat ik het best wel spannend vind.. Toen ik zwanger was van Fenne ging ik ook nog regelmatig reizen. Met 28 weken zwangerschap ging ik zelfs nog een lang weekend naar Barcelona en dit was behoorlijk goed te doen. Echter had ik toen nog niet zo’n dikke buik als dat ik nu heb én liep er toen geen drukke bijna-peuter om mij heen. 😉

Lees ook: Reizen tijdens de zwangerschap (#1)

Vliegen met Fenne
We gaan nu voor de vierde keer vliegen met Fenne. Tot nu toe zijn al onze vluchten nog redelijk voorspoedig verlopen. De vlucht naar Marrakech mét een oorontsteking tel ik maar even niet mee. Dus in principe zie ik niet echt op tegen het vliegen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik niet nieuwsgierig ben naar hoe het nu gaat; ze loopt, wil niet meer stil zitten en slaapt minder makkelijk (lees: niet meer) op schoot.

Vliegen met een dreumes

Lees ook: Tag – mijn allereerste vliegreis

Maar ik zie wel enorm op tegen het auto rijden!
De vliegreis is dus niet zo spannend. Maar ik zie enorm op tegen de reis naar Schiphol. Vanuit ons huis is het zo’n 1,5 uur rijden naar Schiphol en dat is met Madame echt best wel lang. Al vanaf de dag dat Madame door had dat ze in de auto zat, vindt ze het verschrikkelijk. En met verschrikkelijk bedoel ik ook echt VER-SCHRIK-KE-LIJK! Zodra we vanuit ons huis de hoek om waren, zette ze het op een krijsen.. Ondertussen hebben we haar (gelukkig) zo ver dat korte stukjes geen probleem is, maar de ‘lange afstanden’…

Om even een duidelijk beeld te geven: na ons weekendje in Mechelen heeft ze ongeveer zitten krijsen van Mechelen tot Apeldoorn (dat is toch zo’n twee uur!). Daarna viel ze gelukkig in slaap en hadden wij het laatste uurtje rust in de auto.

Op de momenten dat ze zo krijst, proberen we echt van alles. Eten & drinken (normaal altijd de oplossing), boos worden, haar negeren, haar afleiden, filmpjes kijken, boekjes lezen, liedjes zingen, naast haar zitten, niet naast haar zitten, stoppen voor een pauze, rijden als ze moe is, rijden als ze niet moe is, bla bla bla. Noem iets en we hebben het ongetwijfeld al geprobeerd. En we hebben echt geen idee waarom ze het zo verschrikkelijk vindt.

kindje auto rijden

De oplossing?
We vliegen erg vroeg en moeten ’s morgens om 05.00 uur al op Schiphol zijn. We hebben dus besloten om de dag voor vertrek al richting Schiphol te gaan. Liever ’s middags gekrijs in de auto, dan midden in de nacht..

Tips gezocht!
Dus lieve mama’s.. Wie o wie heeft de ultieme tip voor ons? Ik ben in staat om vrijwel alles te proberen tijdens de autorit richting Schiphol. Degene die de beste tip voor ons heeft (die ook daadwerkelijk helpt bij Madame), krijgt een leuke verrassing uit Ibiza! Hihi.

 

Sharing is caring! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *