Getest: Sunsuit

Onze vakantie naar Chalkidiki zit er weer op, we hebben hier een heerlijke week gehad. Een prachtige omgeving, lekker eten en mooi weer. Wat willen we nog meer? Eerder vertelde ik al dat we ’s morgens veel rondreden en ’s middags lagen we vooral veel in het water met z’n drietjes. Onze Madame lijkt erg veel op haar vader (leuk!), maar helaas heeft ze ook de lichte huid van haar vader geërfd. Een goede bescherming tegen de zon is dan extra belangrijk!

Waarom is een goede bescherming bij (kleine) kinderen eigenlijk zo belangrijk?
Kleine kinderen groeien als kool (ik weet er alles van). Dit houdt met name in dat de celdeling dan erg snel gaat en zo krijgen beschadigde huidcellen helaas niet de kans om volledig te herstellen. Wanneer kinderen op jonge leeftijd vaak verbranden, hebben zij op latere leeftijd een verhoogde kans om huidkanker te krijgen.

baby sunsuit

Van Squids Sunwear mochten wij een baby sunsuit uitzoeken, zodat we deze voor Madame konden testen. Ik koos voor een knalroze met bloemen (leuk!). Ik had eigenlijk verwacht dat het een drama zou zijn om haar zo’n sunsuit aan te trekken, maar ze liet het gelukkig allemaal rustig gebeuren.

Wij gebruikten deze sunsuit met name veel in (en om) het water en dat was behoorlijk veel. En met resultaat! De sunsuit is UPF50+, wat betekent dat dit de hoogste protectie tegen de zon is. Haar armpjes zijn een (heel klein beetje) bijgekleurd, maar de plekken waar de sunsuit zat, zijn nog net zo wit als altijd! 😉

baby sunsuit

Het materiaal van de sunsuit is zacht en dun, waardoor ze zich nog lekker goed kon bewegen in het water. Dit zorgde er tevens voor dat de baby sunsuit ook weer heel snel droog was, ideaal! Daarnaast deed het beeld mij een beetje denken aan een surfpak, ik vond haar ontzettend stoer in haar knalroze zwem-outfit, haha!

Chalkidiki Kassandra

De baby sunsuit is, al vanaf € 15,-, te bestellen bij Squids Sunwear en is verkrijgbaar in twee maten. Daarnaast hebben zij ook sunshirts, voor de oudere kinderen.

Eerder verscheen dit artikel op Maudgeniet.nl.
Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik ga geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta.
 Je leest hier alleen mijn persoonlijke mening.

Sharing is caring! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *