Gastblog: Barcelona met kinderen!

Leuk! Zelf ben ik al drie keer in Barcelona geweest.. Een keer toen ik nog geen mama was, een keer toen ik 28 weken zwanger was van Fenne en een keer toen ik al mama was van Fenne en 5 weken zwanger van ‘Baby Nummer 2’. Maar ik ben er dus nog nooit met kinderen geweest. Laurien schrijft voor Bruisendbarcelona.nl en weet dus alle ins en outs over deze stad, ook met kinderen! Daarom schrijf zij een gastblog met de leukste tips!

Afbeelding komt van Shutterstock.

Hoe leuk is het om met de kleintjes op vakantie te gaan naar een waanzinnige stad zoals Barcelona! Maar wat is hier leuk om te doen met kinderen en welke restaurants zijn kindvriendelijk? Barcelona heeft genoeg leuke uitstapjes die je met kinderen kan maken en je vindt ze in dit artikel.

Activiteiten

 • Tibidabo
  De hoogste berg van Barcelona is de Tibidabo berg. Naast dat je vanaf deze berg het best uitzicht van de hele stad hebt, is hier ook een pretpark te vinden. ‘Parque de Atracciones del Tibidabo’ is een 100 jaar oud park dat gericht is op kinderen, maar ook zeker leuk is voor volwassenen! Er zijn 25 attracties in het park waaronder een achtbaan, reuzenrad en een vliegtuig die ronddraait waar het net lijkt alsof je over de stad vliegt! Het park is gevestigd op Plaça Tibidabo 3-4 08035 Barcelona en kost € 28,50 (in het algemeen), €10,30 (voor personen onder 1,20 m), en is gratis voor personen onder 90 cm.
 • Zoo
  Iets wat bijna elk kind leuk vindt, de dierentuin! In de Zoo van Barcelona leven bijna 200 verschillende soorten dieren. Naast dat je alle dieren kan bewonderen zijn er ook dolfijnen- en zeeleeuwen shows! Het park ligt op Parc de la Ciutadella 08003 Barcelona en kost € 19,60 (in het algemeen), € 11,80 (voor kinderen van 3 t/m 12 jaar) en gratis voor kinderen onder de 3 jaar.
 • Montjuïc berg
  Om deze berg te bereiken moet je eerst in een kabelbaan de berg op, wat al heel leuk is om te doen! Zwevend de stad over en uitzicht over de haven! Op de berg zijn er verschillende activiteiten te beleven. Je hebt hier het kasteel, een park en het Olympisch stadion die je kan bezoeken! De kabelbaan (om de berg op te komen) bevindt zich op Avinguda de Miramar, 08038 Barcelona
 • Camp Nou
  Voor de voetballiefhebbers is het mogelijk om het voetbalstadion te bezoeken! Hier kun je naar het museum, de souvenirshop, een rondleiding volgen of natuurlijk naar een wedstrijd gaan! Het stadion is te vinden op Carrer d’Aristides Maillol 12, 08028 Barcelona.
Tibidabo
Bron afbeelding.

Leuke musea

 • Het chocolademuseum, mmmm! Te vinden op Carrer Comerç 36, 08003 Barcelona en kost €5.
 • Museu de Cera, het wassenbeeldmuseum! Te vinden op Passatge de la Banca 7, 08002 Barcelona en kost €15 (voor volwassenen) en €9 (voor kinderen van 5 t/m 11 jaar)
 • Poble Espanyol, het grote openluchtmuseum met allerlei bekende gebouwen uit Spanje. Te vinden op Francesc Ferrer i Guàrdia 13, 08038 Barcelona en kost €11,70 (voor volwassenen), €6,30 (voor kinderen van 4 t/m 12 jaar) en gratis voor kinderen onder de 4 jaar.
Deze afbeelding komt van Shutterstock.

Restaurants

 • Pudding
  Pudding is een groot feest voor kinderen! Het restaurant is speciaal gericht op gezinnen met kids. In het restaurant kan je de hele dag door terecht en kunnen de kinderen spelen met het krijtbord en spelletjes spelen aan een grote tafel! Het restaurant ligt op Carrer Pau Claris 90, 08010 Barcelona.
 • 100 Montaditos
  De keuze uit 100 kleine broodjes en andere gerechten als nacho’s, frietjes en salades! Dit restaurant is ideaal om naar toe te gaan als je met kinderen bent die niet een grote portie op krijgen. 100 Montaditos is te vinden op Rambla de Catalunya 11, 08007 Barcelona
 • Eyescream and friends
  Voor een lekkere verkoeling moet je bij Eyescream and friends zijn! Hier serveren ze heerlijke ijsjes de verkocht worden met oogjes op het ijsje, zo lijkt het net alsof het ijsje een poppetje is. Dit is voor kids een echte aanrader! Deze ijssalon is te vinden op Paseo de Joan de Borbó 30, 08003 Barcelona.
Eyescream Barcelona
Bron afbeelding.

Meer lezen over Barcelona?
Op de website van Bruisend Barcelona staan nog meer leuke activiteiten om met kinderen te doen! Liever een weekendje weg zónder kinderen? 😉 Op de website van Maudgeniet.nl staan ook leuke tips!

 

Sharing is caring! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *