Boek: Dierendorpje – Gitte Spee & Kim-Lian van der Meij

Onze Madame is echt gek op boekjes. Het liefste speelt ze met haar vele boekjes en vaak moeten wij wel tien keer op een dag hetzelfde boekje met haar lezen. Even met haar naar de bibliotheek is dan ook echt een feestje voor haar. Maar ondertussen kunnen we bijna onze eigen bibliotheek beginnen. Er zijn ook zoveel leuke kinderboeken!

Tijdens mijn bezoek aan de Negenmaandenbeurs waren er ook verschillende stands met diverse kinderboeken. Een van die stands stond vol met boeken van het Dierendorpje. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het nog niet kende, maar ik was vrijwel direct fan!

Dierendorpje

In het boek Dierendorpje staan verschillende verhaaltjes over een dierendorpje hier niet zo ver vandaan. Daar wonen allerlei dieren die van alles meemaken: over een zebra die niet durft over te steken, de giraffe die zijn nek uit steekt en het nijlpaartje wat leert zwemmen.

Alle verhaaltjes zijn redelijk kort en weergegeven met mooie tekeningen en vrolijke kleurtjes. De verhaaltjes van het Dierendorpje zijn allemaal in rijmvorm, waardoor het extra leuk is om voor te lezen. Ook zit er een cd bij waar alle liedjes vrolijk op worden gezongen door Kim-Lian van der Meij!

Negenmaandenbeurs 2017

Lees ook: De leukste boekjes voor een dreumes!

Ik vond het natuurlijk extra leuk dat Kim-Lian op de Negenmaandenbeurs het boek heeft gesigneerd en een kleine tekst heeft geschreven voor onze Madame!

Dierendorpje, dierendorpje,
hier niet zo heel ver vandaan
Dierendorpje, dierendorpje
zie je het al staan?

De olifanten wonen daar,
in dat grootste huis
en in het kleinste huis,
woont de familie muis.

Praktische informatie
Ik heb alleen deel 1 gekocht, maar ondertussen is er ook een deel 2 en zelfs ‘Het Grote Dierendorpje boek’. Alle boeken zijn te koop in de boekhandel of via Bol.com. Via de website van het Dierendorpje vind je leuke filmpjes die precies passen bij de vele verhaaltjes.

In dit artikel wordt (gedeeltelijk) gebruik gemaakt van affiliate links. Meer informatie hierover vind je in mijn disclaimer.

 

Sharing is caring! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *