Bezoek de Negenmaandenbeurs!

Een tijdje terug schreef ik nog vol overtuiging een aantal van mijn vooroordelen van de Negenmaandenbeurs op. Tijdens mijn vorige zwangerschap was ik hier niet geweest, omdat ik daar destijds totaal geen behoefte aan had.. Ik zag mezelf totaal niet lopen tussen alle saaie en suffe moeders en ook die drukte zag ik echt niet zitten. Deze keer ben ik wel naar de Negenmaandenbeurs gegaan om te ontdekken of mijn vooroordelen wel echt de werkelijkheid zijn..

Samen met mijn zusje en vriendinnetje zaten we ’s morgens om 09.00 uur in de trein en het was meteen gezellig. Wat gaat dit een leuke dag worden! Na een lange treinrit kwamen we aan in de Amsterdam RAI en liepen we meteen door naar de Negenmaandenbeurs. Een van mijn vooroordelen werd eigenlijk al meteen bevestigd; de trolleys en koffertjes!

Negenmaandenbeurs 2017

Lees ook: Mijn vooroordelen over de Negenmaandenbeurs

Vrijwel overal waar wij liepen moesten we oppassen dat we niet overreden werden door trolleys. Mijn zusje beweert zelfs dat ze er blauwe scheenbenen van gekregen heeft. 😉 Veel mama’s en mama’s to be denderden over de beursvloer alsof ze er de enige waren en letten echt nergens op. Dat was een van de dingen die ik behoorlijk storend vond. Maar we besloten om er met z’n drietjes om te lachen en het mocht de pret niet drukken.

We liepen door de verschillende hallen van de Negenmaandenbeurs en we kwamen er veel leuke dingen tegen. Onder andere het ‘Puur Baby Plaza’ vond ik erg leuk om te zien. Dit is de plek voor alle ouders die op een verantwoorde manier om willen gaan met de voeding van hun ukkie. Hier konden we veel inspiratie op doen en meedoen aan verschillende workshops.

Negenmaandenbeurs 2017

Op de Negenmaandenbeurs is er niet alleen van alles te doen voor de ouders, maar ook aan de kleintjes is gedacht! Verspreid over de verschillende hallen was er van alles te doen. Ze konden bijvoorbeeld het Nijntje Beweeg-diploma halen, erg leuk!

De papa-route
Van te voren had ik al gelezen dat er een papa-route was. Ik kon me alleen niet voorstellen dat er ook écht mannen op de Negenmaandenbeurs aanwezig zouden zijn. Ook weer zo’n vooroordeel dus.. 😉 Maar deze mannen waren er dus wél en voor hen was er van alles te doen. Bijvoorbeeld het NK Speen Spugen, haha!

Mijn hoogtepunt van de dag!?
Zelf ben ik gek op boeken, maar ook onze Madame speelt ook onwijs veel met verschillende boekjes. Ik kocht deel 1 van het Dierendorpje van Kim-Lian van der Meij, inclusief CD. Ik vind het zelf onwijs leuk en kan niet wachten tot Madame deel 2 krijgt.. 😉 Extra leuk was het dat Kim-Lian er ook iets inschreef voor Fenne!

We brachten nog een bezoekje aan verschillende stands, waaronder de stand van wehkamp. Hier moest ik me echt inhouden, want ze hebben onwijs leuke acties. Van babykleertjes tot speelgoed en van babykamer-accessoires tot positiekleding. Leuk!

Negenmaandenbeurs 2017

Lees ook: De leukste boekjes voor een dreumes!

Conclusie
Mijn vooroordelen waren wel een beetje waar, maar lang niet zo ‘erg’ als ik zelf had verwacht. Wij hebben een onwijs leuke en vooral gezellige dag gehad en er echt een uitje van gemaakt. Wanneer je jouw eerste kindje verwacht, is het een hele leuke beurs om te bezoeken!

Praktische informatie
De Negenmaandenbeurs is de grootste beurs op het gebied van zwangerschap en baby’s, speciaal voor jonge ouders en papa’s en mama’s to be. Tot en met 26 februari 2017 is de RAI Amsterdam nog omgetoverd tot een groot baby-walhalla waar je inspiratie op kunt doen op het gebied van verzorging, voeding, speelgoed, veiligheid, kinderkamers en nog veel meer!

Openingstijden

  • Woensdag 22 februari: 11.00 – 18.00 uur
  • Donderdag 23 februari: 11.00 – 22.00 uur
  • Vrijdag 24 februari: 11.00 – 22.00 uur
  • Zaterdag 25 februari: 11.00 – 18.00 uur
  • Zondag 26 februari: 11.00 – 18.00 uur

Entreekaarten zijn al vanaf € 15,95 (incl. de korting) te koop via de website van de Negenmaandenbeurs.

 

Sharing is caring! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *