Bescherm jouw kindje goed tegen de zon!

Nog even aftellen en dan gaan we lekker een weekje op vakantie naar Ibiza! Een week lang genieten van het mooie eiland, het lekkere eten, de lieve bevolking en uiteraard van de zon.. Fenne lijkt in vrijwel alles op haar vader (leuk!), maar helaas heeft ze ook de lichte huid van haar vader geërfd. Een goede bescherming tegen de zon is dan extra belangrijk! Hoe gaan wij dat straks tijdens onze vakantie doen?

Vision

Ook handig op vakantie: de mugwerende stickers van Squitos!

Iedere zomer is het weer raak: ‘strijd’ met Jasper, omdat hij zich niet wil insmeren.. Hij vindt het verschrikkelijk dat het zo plakt en ‘stinkt’ en noem alle andere smoesjes maar op. 😉 Ik probeer me er niet meer druk om te maken, maar een goede bescherming voor Fenne’s huid vind ik wel erg belangrijk!

Waarom is een goede bescherming bij (kleine) kinderen eigenlijk zo belangrijk?
Kleine kinderen groeien als kool (ik weet er alles van). Dit houdt met name in dat de celdeling dan erg snel gaat en krijgen beschadigde huidcellen helaas niet de kans om volledig te herstellen. Wanneer kinderen op jonge leeftijd vaak verbranden, hebben zij op latere leeftijd een verhoogde kans om huidkanker te krijgen.

Dat willen we natuurlijk voorkomen! Hoe gaan we dat doen?
Van Vision heb ik een leuk pakketje ontvangen. Met de All Day Sun Protection lijn (zonnebrandcrème met SPF 30, zonnebrandcrème met SPF 50, zonnebrandcrème met SPF 30 speciaal voor gezicht en décolleté en after sun) van Vision zijn we goed voorbereid voor de (Griekse) zon. De zonnebrandcrèmes smeren makkelijk, plakken niet, bevatten geen parfum en zijn ook nog eens zeer waterbestendig! Tijdens onze vakantie nemen we de crèmes van Vision dus mee :-)! We zorgen er voor dat we Fenne goed insmeren voordat we naar buiten gaan en herhalen dit meerdere keren per dag. Ook al zijn de zonnebrandcrèmes van Vision zeer waterbestendig, voor de zekerheid smeren we na het zwemmen nog een keer..

Vision

En verder?
Behalve dat we Fenne goed gaan insmeren deze vakantie (en trouwens ook de rest van de zomer), houden we ons uiteraard ook aan de standaard tips:

  • We proberen Fenne zoveel mogelijk uit de zon te houden en dan met name tussen 12.00 uur en 15.00 uur (gelukkig ligt ze rond deze tijd in bed).
  • Nog niet zo lang geleden kocht ik een heel leuk hoedje voor haar. Fingers crossed dat ze deze ophoudt!
  • We hebben ook een sunsuit voor haar! Dit is een soort ‘surfpakje’ wat de UV-stralen tegenhoudt. Ik hoop dat deze nog past, maar ik denk het wel.. 🙂
  • Aan het einde van de dag gaan we Fenne goed insmeren met After Sun (ook als ze niet verbrand is!). Hier zit onder andere Vitamine E en Aloë Vera in, dit zorgt er voor dat de huidcellen snel weer kunnen herstellen.

Lees ook: Wij testten een sunsuit voor Fenne!

Tip: probeer bij kleine kindjes altijd eerst de zonnebrandcrème uit op de onderarm en wacht dan even of er een reactie komt. Wacht wel buiten (in de zon) af of er een reactie komt en niet binnen in het kunstlicht. Omdat de huid nog niet uitontwikkeld is, is er een (kleine) kans dat er een reactie komt. Wanneer er dan toch een reactie komt, komt deze alleen maar op het armpje. Vision is onder andere te koop bij Bol.com.

Hoe bescherm jij jouw kindje tegen de zon?

 

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Meer hierover lees je in mijn disclaimer. Eerder verscheen dit artikel op Maudgeniet.nl.

 

 

Sharing is caring! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *