Babykamer inspiratie!

Ik ben nu nog maar 15 weken zwanger, maar achter de schermen ben ik al druk bezig met inspiratie op doen voor de nieuwe kinderkamers. Tijdens mijn eerste zwangerschap deed ik de babykamer pas veel later, maar nu begint het toch wat eerder te kriebelen. Waarom!? Madame gaat naar een andere kamer en krijgt ook een ander bed.. Misschien ken je het wel: de grote overstap van ledikantje naar (peuter)bedje.. De komende periode gaat er nog zoveel voor haar veranderen. Ik wil graag dat ze eerst -een hele tijd- gewend is aan haar nieuwe kamer (en haar nieuwe bed!), voordat ze een broertje of zusje krijgt.

De babykamer
Baby Nummer 2 krijgt straks in principe de kamer van Madame. Dit houdt in dat er eigenlijk niet heel veel veranderd hoeft te worden, maar met kleine dingen komen we een heel eind! Fenne’s kamer is op dit moment wit met okergeel, ik vind het ontzettend stoer! Maar voor een newborn baby vind ik de kleur misschien iets te fel. Daarom wil ik het lekker neutraal houden en niet te veel (felle) kleuren gebruiken.

Aangezien Madame nog maar nét twee jaar oud is als de baby (in juli) komt, heeft zij op haar nieuwe kamer natuurlijk gewoon nog een commode nodig. Ik twijfel enorm of we de huidige commode meedoen naar haar nieuwe kamer of dat zij een nieuwe krijgt..

Deze commode vind ik in ieder geval ontzettend stoer! En het voordeel daarvan is dat deze straks ook nog leuk is als er geen commode meer nodig is. We moeten nog even goed nadenken over hoe we dit straks allemaal precies willen gaan doen, maar gelukkig hebben we daar nog even de tijd voor. Alle tips hiervoor zijn welkom!

Babykamer Ukkiegeniet.nl

 

Kidsmill Sixties commode € 465,-

De knalle okergeel kleur vind ik dus veel te fel/heftig voor een pasgeboren babytje. In ons vorige huis was de babykamer wit met mintgroen. Aangezien we toen (ook) niet wisten of we een jongen of een meisje zouden krijgen, was dit een hele goede keuze. Als het een jongen zou worden, zouden we later accessoires toevoegen met (donker)grijs en als het een meisje zou worden dus met roze.

Ook deze keer willen we niet weten of het een jongen of meisje wordt (een uitleg hierover volgt later), dus ik denk dat ik het maar weer zo neutraal mogelijk wil. Ik heb nog geen idee welke kleur de muur krijgt, maar accessoires met de kleuren zwart/wit zijn dan altijd goed! Eerder bestelde ik al een aantal leuke posters met een panda en pinguïn, en onderstaande accessoires zullen daar een mooie aanvulling op zijn!

Babykamer Ukkiegeniet.nl

Mr. Maria Nijntje lamp – 80 cm € 129,- | ★ A Little Lovely Company A4 lightbox € 39,-

Ondanks dat ik alle accessoires graag zwart/wit zou willen, wil ik absoluut niet dat de kamer saai wordt. Ik denk dat de muurstickers van CarlijnQ een ontzettend leuke en speelse aanvulling zouden zijn! Daarnaast is het wandrek van de wehkamp niet alleen mooi om te zien, maar kan ik er bijvoorbeeld ook nog leuke foto’s of kaarten aan maken.

Babykamer Ukkiegeniet.nl

CarlijnQ Triangle muursticker € 14,95 | ★ Whkamp’s OWN memorek € 29,95

Het blijft lastig!
Er zijn zo ontzettend veel leuke dingen te vinden voor baby- en kinderkamers, ik blijf het ontzettend lastig vinden. Als ik iets zie met heel veel kleur (bijvoorbeeld deze inspiratietip van wehkamp), dan kan het maar zo zijn dat ik dat morgen veel leuker vind! 😉 Nogmaals: gelukkig hebben we nog even de tijd.

Heb jij leuke tips voor mij? Of heb je een geweldig inspiratiebord op Pinterest bijvoorbeeld? Laat het me weten in een reactie hieronder!


* Disclaimer *

D
it artikel bevat naast gewone (externe) links ook een paar affiliate links. Wanneer jij op zo’n link klikt en iets op de desbetreffende website bestelt, ontvang ik daarvoor een klein bedrag. Jij als bezoeker/besteller betaalt daar niks extra’s voor en hebt het helemaal niet door. Eigenlijk komt het er op neer dat ik door de desbetreffende website word beloond, omdat ik iemand heb doorverwezen.

 

Sharing is caring! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *