Baby op komst! Mijn to do list..

Ik heb het al eens eerder geroepen: de tweede zwangerschap gaat écht veel sneller dan de eerste. Soms voel ik me (nu al) een beetje lullig tegenover ‘Baby Nummer 2’, omdat ik niet genoeg geniet van de zwangerschap.. Het vliegt gewoon voorbij!

En juist nu de tijd zo ontzettend snel gaat, heb ik het gevoel dat ik al het geregel veel beter moet plannen. Want met een (tweede) baby op komst, zijn er gewoon heel wat dingen die je moet regelen en die je moet oppakken. Omdat ik af en toe nogal last heb van zwangerschapsdementie besloot ik om een to do list te maken.

To do list - baby

Lees ook: 20 weken zwanger – wordt het een jongen of een meisje?

Ik ben enorm blij dat wij nog bijna alles hebben bewaard van toen Fenne geboren was. Madame is sinds vorige week naar het ‘grote peuterbed(je)’ gegaan en dit betekent dat het ledikantje weer beschikbaar is voor de baby. De inboedel voor de babykamer hebben we dus nog helemaal compleet. Het enige wat we nog (extra) nodig hebben is een commode. Ook het badje, de tummy tub, de wandelwagen, de box en het wippertje hebben we nog. Je zou haast denken dat ik dan nergens meer achteraan hoef. 😉

Maar niks is minder waar! Er moet best nog wel wat geregeld worden:

  • Ik moet een nieuwe kleur uitzoeken voor de babykamer. En vervolgens nog thuis commanderen dat het geschilderd moet worden. Hihi.
  • Er moet dus een nieuwe commode worden uitgezocht, inclusief aankleedkussen.
  • De band van de wandelwagen moet worden opgepompt.
  • Ik moet de kleertjes van Fenne uitzoeken. Want ja.. Ik heb echt álles bewaard en we hebben geen idee of het een jongen of een meisje wordt!
  • We moeten gaan nadenken over de geboortekaartjes en (weer) alle adressen verzamelen hiervoor. Er zijn zoveel leuke websites om geboortekaartjes te laten maken of uit te zoeken, dat maakt het alleen nog maar lastiger. Ik wil heel graag een rustig maar zeker ook hip geboortekaartje.
  • En… Vast nog wel iets wat ik ben vergeten.
Beschuit met muisjes - 20 weken echo
Afbeelding komt van Shutterstock.

Lees ook: Aanrader! Tiny Love opvouwbare wipstoel

Thuis wordt ook alles anders!
Als dit allemaal eenmaal achter de rug is, zijn we een heel eind. Maar ook thuis gaan we nog van alles doen.. Vorig jaar hebben we ons huis gekocht en ondertussen is bijna alles al aangepakt, maar er zijn nog een paar dingetjes die nog op onze to do list staan.. Ik zou het ontzettend fijn vinden om mijn zwangerschapsverlof (van eind mei t/m eind september) door te brengen in een huis wat voor mijn gevoel (bijna) helemaal af is.

  • Voordat ik met verlof ga, zou ik heel graag onze achtertuin helemaal af willen. Alles eruit en alleen maar mooie nieuwe dingen er in!
  • We moeten (lees: Jasper moet) nog 1 of 2 kozijnen schilderen aan de buitenkant van het huis. Peanuts!
  • De vloer in de woonkamer en keuken wordt geschuurd en opnieuw geolied.
  • En verklaar ons maar voor gek.. We hebben besloten om nog een compleet dakkapel (met verhoogde nok) te -laten- plaatsen op onze zolder. Niet dat we de zolder op korte termijn nodig hebben als extra kamer, maar het is wel erg lekker om alles in één keer -zo goed als- klaar te hebben!

Juist ja.. Ik ben dus al over de helft van mijn zwangerschap en er moet nog best wel veel gebeuren! Gelukkig laten we heel veel doen en tijdens het schuren en opnieuw oliën van de vloer gaan we nog een weekje op vakantie naar Ibiza.

Heb jij nog tips voor mij? Ik ben er namelijk van overtuigd dat ik (vooral wat betreft de babyspulletjes) vast nog wel wat vergeten ben! Hihi. 😉

 

Meer lezen over mijn zwangerschap?

 

Sharing is caring! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *