20 weken zwanger: wordt het een jongen of een meisje?

Wauw, ondertussen ben ik alweer 20 weken zwanger! Volgens mij roep ik het elke dag wel een keer: de tijd gaat echt veel te snel. Achter de schermen zijn we druk bezig met alle voorbereidingen, zoals de babykamer en de nieuwe peuterkamer voor Fenne. Ik loop alweer weken in zwangerschapsbroeken en mocht onlangs zelfs leuke nieuwe positiekleding uitzoeken van wehkamp, zo leuk! En ondertussen hebben we ook de 20 weken echo gehad.

De 20 weken echo
De 20 weken echo vind ik altijd een hele leuke, maar zeker ook een spannende echo. Ik vind het geweldig om ons kindje weer even te zien, maar ze gaan natuurlijk ook kijken naar eventuele afwijkingen. Gelukkig waren er geen gekke dingen te zien op de echo en groeit ons kindje goed. 

Beschuit met muisjes - 20 weken echo
Afbeelding komt van Shutterstock.

Wordt het een jongen of een meisje?
Wat doe je als een van de twee (papa!) niet wil weten wat het wordt? Dan kun je heel lang je zin doordrijven, er voor kiezen dat de een het wel weet (mama) en de andere niet (papa).. Of je hebt er respect voor en doet zelf ontzettend veel moeite om de nieuwsgierigheid te bedwingen.. Wij hebben thuis gekozen voor het laatste. We hebben dus geen idee welk geslacht ons kindje heeft! En ik moet zeggen dat ik het nu ontzettend leuk vind dat we niet weten of het een jongen of een meisje is/wordt. Lang leve papa! 🙂

Discussies
Thuis zijn de namendiscussies volop aan de gang, zowel voor een meisje als voor een jongen. De babykamer wordt lekker neutraal en ook de kleertjes voor de eerste dagen doen we lekker neutraal: wit, beige, grijs.. Hartstikke leuk! Met vriendinnen heb ik volop discussies over het geslacht, zo leuk! Nog maar 20 weken wachten en dan weten we het.. Wat is nou 20 weken!? De tijd vliegt! 😉

 

Willen jullie wel of niet weten of het een jongen of een meisje is/wordt?

 

Sharing is caring! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

9 thoughts on “20 weken zwanger: wordt het een jongen of een meisje?

  1. Wat leuk dat je met papa meedoet en gaat voor het geslacht niet van te voren weten. Wisten jullie dat bij jullie dame ook niet, of toen wel? Extra spannend dus de komende tijd.. en een neutraal kamertje dat je later nog van accessoires voorziet?

    1. Heel leuk! De vorige keer wilde papa het ook niet weten, dus wisten we het bij Fenne ook niet. Ik was toen ontzettend nieuwsgierig tijdens de zwangerschap, maar het was zo’n leuke verrassing bij de bevalling! Extra leuk! 😀

  2. Ohh wat spannend! En wat fijn dat de 20 weken echo goed was. Ik zat laatst ook te denken: mocht er ooit een tweede komen, dan lijkt het me ook best leuk om het geslacht niet te weten. Wat zal dat een leuke verrassing zijn bij de bevalling 🙂

    1. Ik in eerste instantie ook.. Maar ik vind dat je dit soort keuzes samen maakt. Ik vind het niet eerlijk om zo’n lange tijd een ‘geheim’ te hebben voor papa. 🙂 Daarnaast denk ik dat ik het niet eens zo lang voor me zou kúnnen houden, haha! Bij Fenne wisten we het ook niet en dat zorgt voor een extra verrassing, is ook erg leuk! We houden het lekker spannend.. 😉 Nog zo’n 4 maanden en dan weten we het, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *